Op naar de Ventoux

ventoux-lavendelDe kogel is door de kerk!

Dit jaar gaan we met heel de familie twee weken op vakantie naar de Provence. We hebben de verschillende opties lang gewikt en gewogen, en uiteindelijk is (natuurlijk) mijn voorkeur naar voren gekomen. Zoals jullie wel weten ben ik een fervente koersfanaat en het beklimmen van de Ventoux met de fiets was sowieso nog een hiaat op mijn bucket list. Daar komt dus deze zomer hopelijk verandering in!

Na een tijdje op internet een leuke verblijfplaats te zitten zoeken hebben we op zoover.be een geschikte camping in Mazan gevonden. We moesten namelijk iets vinden dat ook voldoende te bieden had voor ons Brigitte en Nathalie. Niet dat zij niet graag fietsen, maar een dergelijke zware klim zien zij toch niet echt zitten. Thomas heeft de fietsmicrobe door mij met de paplepel ingekregen, dus die krijg ik sowieso wel mee. Onze camping heet bovendien “Camping Le Ventoux“, toepasselijk toch 😀

Voor wie het niet kent, Mazan is een klein dorpje gelegen op zo’n 10km van BĂ©doin, de officiĂ«le startplaats van de beklimming naar de top van de Mont Ventoux. Het is althans die kant van de klim die de renners in Tour en DauphinĂ© ook voorgeschoteld krijgen. We zullen deze zomer dus eens kijken in welke tijd ik naar boven gefietst geraak. Ik kan echt al niet meer wachten om op vakantie te vertrekken. Het beste bewijs: ik heb intussen op gpsies al een resem leuke fietsroutes opgezocht en op mijn Garmin Edge 800 fietsgps gezet. Zo hoef ik geen hele krantenwinkel aan fietskaarten mee te zeulen. Echt een aanrader, die website!

À bientît

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.