Nieuwste trend in de tuin: een “pimped out” of boomhut!

boomhut

Vandaag al beroemd in Amerika, stilaan ook een gevestigde waarde in de Belgische tuin: de zogenaamde “pimped out”, aka de boomhut! Deze trend is hipper dan hip! Wie er nog niet veel van afweet, leest best verder.

Dit heb je nodig

Een goede boom, natuurlijk! Daar begint het bij. In principe is één boom voldoende. Wel wordt er dan gewerkt met steunen naar de stam toe. Waarvoor extra materiaal nodig is. Kies je een slimme specialist, zal deze met veel plezier gebruik maken van gerecupereerd materiaal. Kijk dus zeker rond naar hout dat je nog hebt liggen: meestal boomhutwordt dat gebruikt om een leuning te bouwen. Het platform van de boomhut zelf bestaat dan weer uit nieuw hout. Dit omdat veiligheid centraal staat. Meteen ook de reden waarom je een boomhut beter niet zelf in elkaar bokst.

Hoe ver reiken jouw wensen?

Laat je een boomhut bouwen voor je kids, kun je hen verwennen met leuke extra’s. Een touwladder of een schommel maakt van zo’n droomhut dé plek waar zoon- en dochterlief kunnen ravotten. Alles hangt af van jouw wensen. In de Verenigde Staten gaat men nóg een stap verder: boomhutten om in te wonen. Fantastisch toch? Het is dan wel even nadenken hoe groot je wilt wonen. Iets wat op technisch vlak nogal complex uitdraait. Toch kun je perfect leven in een boomhut, zolang de krachten en steunpunten op de juiste manier worden verdeeld. Om dat in orde te houden moet je natuurlijk een goede boomhutbouwer inhuren, of tenminste laten adviseren.

Hoeveel kost dat, een boomhut?

Niet gemakkelijk om een sluitend antwoord te geven op die vraag. Vergelijk het een beetje met een bezoek aan de garagist waarbij je vraagt “hoeveel kost een auto”? Of “hoeveel kost een huis?” wanneer je bij de makelaar aanklopt. Zoals ik al eerder aangaf hierboven: een boomhut wordt meestal gemaakt op maat. Dus hangt de kostprijs ook af van wat je precies wilt.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.