Drie tips om zelf een mooi, klein aquarium in te richten

Heb jij een mooi klein aquarium gekocht? Deze kleine aquariums zijn perfect voor jonge en kleine vissen. Wil je net zo’n mooi aquarium als in de magazines of in de winkels? Lees dan gauw verder voor inspiratie voor de inrichting van een klein aquarium. Een klein aquarium kun je namelijk eenvoudig mooi inrichten. In dit artikel hebben wij 3 tips voor de inrichting van een klein aquarium op een rijtje gezet. Wil je nog meer info? Check dan deze leuke website waarop ik me inspireerde!

Start met de basis: de kiezels

klein aquarium inrichtenVoordat je allerlei aankopen doet voor de inrichting, is het belangrijk om de basis op orde te hebben. Wat is de basis dan precies? Dat is de ondergrond van jouw aquarium. Hier wordt doorgaans kiezels voor gebruikt. Dit klinkt eenvoudiger dan dat het is. Er is namelijk een bijzonder royaal aanbod aan kiezels. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende kleuren, ook uit verschillende materialen en groottes.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een mix te gebruiken. Wanneer je de juiste kleur en formaat aan kiezels hebt voor jouw kleine aquarium, heb je een goede start. Je kunt vervolgens kijken naar een interieur wat past bij de kleur van de kiezels, zo krijg je een mooi geheel.

Stap twee: groen, groen, groen!

Jouw vissen hebben zuurstof en voedsel nodig. Daar zijn waterplanten goed voor. Niet alleen zorgen deze plantjes voor een gezond waterlevel, ook kunnen vissen hier een beetje van eten. Je kunt bij een dierenwinkel eenvoudig een bosje waterplanten aanschaffen. Laat je wel van tevoren informeren over welke beplanting het beste is voor jouw vissoort. Groen in het water is niet alleen mooi voor het algehele plaatje, maar ook cruciaal voor de kwaliteit van het water en de gezondheid van jouw vissen.

De laatste stap: interieur

Het laatste onderdeel van de inrichting van een klein aquarium is natuurlijk de interieurstukken. Dit is niet perse noodzakelijk voor de vissen, maar wel zo leuk voor het algehele plaatje. Je kunt kiezen voor een thema of simpelweg leuke interieurstukken zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een piratenthema voor jouw aquarium? Je kunt een verzonken schip op de boden leggen, inclusief een schatkist en een piratenvlag.

Je kunt in de dierenwinkel genoeg interieurstukken vinden voor in het aquarium. Wil je extra veel keuze of stukken die passen bij een klein aquarium? Dan kun je altijd naar een specialist gaan of online zoeken naar de beste interieurstukken voor in het aquarium.

Wellicht het leukste onderdeel van vissen houden, is het klaarmaken van het aquarium. Heb jij een klein aquarium gekocht voor jouw vissen en wil je hier een prachtig verblijf van maken? Maak dan gebruik van de drie bovenstaande tips. Aan de hand van deze tips kun je het aquarium omtoveren tot een fijn verblijf voor de vissen en een esthetische bak om naar te kijken.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.